EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kanelkage med glasur ( Bradepandekage )

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Krydderurter

Indsendt : 2003-06-01

Overfør ingredinserne for Kanelkage med glasur ( Bradepandekage ) til mealChaser indkøbsliste
Kanelkage med glasur ( Bradepandekage ) 4 Kanelkage med glasur ( Bradepandekage ) 1 Kanelkage med glasur ( Bradepandekage ) 2 Kanelkage med glasur ( Bradepandekage ) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
4 tsk. Natron * 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Glasur: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
8 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Smørret smeltes, afkøles og røres sammen med sukkeret.

Hvedemel, kanal og natron blandes sammen og sigtes i sukkerblandingen skiftevis med kærnemælken.

Kagen bages ved 200 grader C. alm. ovn i ½ time.

Glasur:
Smørret smeltes og de øvrige ingredienser røres heri og smøres over den let afkølede kage.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 46261 (11014 kcal)
KJ pr. Pers. 1927 (458 kcal)
Vægt ialt 3638 gram
Vægt pr. Pers. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1271 KJ (302 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 53.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.1 (214 stemmer)

Opskriften er vist 188402 gange,
og udskrevet 8380 gange.

DV  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker Kage, der kan holde i flere dage, hvis man pakker den ind i bagepapir og folie :))

Os  -  0000-00-00 00:00:00
Heeeelt vild go' kage, men PAS PÅ, meget stor portion ! ! !

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
det er en stor potion - men pas på vægten for den er så god at man bare ikke kan stoppe igen :D :)

Anne :)  -  0000-00-00 00:00:00
Super god kage, man skal bare passe på med kanelet da den hurtigt bliver over kanelte. :) men nem at lave og smager bare så godt, at man ikke kan stoppe med at spise. :)

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Uhm ja den er god og hold op en portion. der er rigeligt til at 2 mennesker kan leve af den i en uge. Og tage 5 kg på...

henry og sarah!  -  0000-00-00 00:00:00
det er jordens bedste kage... den er bare guf

Bente.  -  0000-00-00 00:00:00
Super kage, Også uden glasur. Og den behøves ikke pakkes ind. Jeg har en bradepande med låg, lavede ½ portion og den passede. Låg på og mums god kage i flere dage. Skøn kage...tak for opskriften

Per  -  2007-03-11 21:06:34
Lige sød nok.

Helle  -  2007-05-03 08:08:52
Man kan sagtens skære ned på sukkeret, Det er der ingen problemer i .. Jeg tager en 2-300 gram fra men passer så på med kanelet c",)

gitte  -  2007-05-12 19:20:52
den smager helt vildt godt men lavet kun en halv portion

Fønz  -  2007-10-09 14:04:53
Jeg kan opskriften i hovedet, så mange gange har jeg lavet kagen. Lige meget hvor man tager den med hen, er den guld vær !! SUPER KAGE :b

johnny  -  2007-10-09 18:29:37
lækker lækker lækker kage

guffe  -  2007-10-10 19:49:27
hvorfor falder den lidt sammen når den kommer ud jeg har lavet den 2 gange og fulgt opskriften som den står mvh guffe

Kanelkage Elskeren *****  -  2007-10-10 21:34:46
Uhhm kunne ikke få nok!

marie cecilie <3  -  2007-11-17 13:27:16
hvorfor 1 liter kærnemælk ? xD

Bare miq.. !  -  2007-11-20 16:51:57
Der kunne altså qodt liqe have stået hvordan man laver Glasuren !!

Maya  -  2007-11-21 15:17:54
Super kage.

sascha  -  2007-12-09 18:06:21
ja når der står glasur skal det hele nok bare blandes sammen skal du se:)

maria  -  2008-01-06 14:00:32
skal der så meget flormelis i ?

Christian n Jensen  -  2008-07-05 18:49:32
har ledt efter denne opskrift/kage i flere "år" og endlig fandt jeg den så nu håber jeg den smager godt

Anders  -  2008-10-04 23:41:26
Prøv at bage denne kage en times tid ved 180-200grader i stedet.. det kan gøre at den ikke falder sammen og det kan også gøre toppen mere sprød hvis man gerne vil have det. Men ellers er denne kage Kanon! og den kan serveres som desert til næsten alt.

Louise Wendelbo  -  2008-11-18 10:36:42
Den er virkelig god,meget nem og meget meget stor.(: ¨ Jeg er 14 år og min familie elsker den bare, jeg bager den nok 1 gang om mådnen, til dem. ¨

xD  -  2008-11-21 15:39:38
Det er en super kage.. xD - Men kan man undvære natron og kærnemælk i den ?

Mette Jensen  -  2009-01-08 14:27:19
Rigtig god kage, jeg bager den rigtig tit og desuden er den nem at lave.. :D

Charlotte  -  2009-04-21 18:26:10
Faldt sammen og var meget klæg - ikke en kage jeg vil bage igen

  -  2009-07-20 10:39:53
JEG ELSKERBARE DEN KAGE - den skal bare prøves (:

Anne  -  2009-08-22 15:32:50
dejlig kage, efter min mening bliver den endnu bedre hvis man tilsætter en smule stødte nellikker. Det giver kagen lidt ekstra smag;)

» sandra'sydney(:  -  2009-09-15 18:00:14
Jeg elsker den kage, den er bare helt perfekt :D

  -  2009-11-04 13:18:46
Har lavet denne et par gange den er elsket af alle her der har smagt den og det er ikke så få skal lige siges:0))

karina  -  2009-11-07 15:08:02
det er bare en super kaloriebombe. mums. den er go. og så ekstra kalorie tilsæt lidt flødeskum ved servering. mums....

Rikke  -  2010-03-02 14:43:04
kan man godt bruge normal mælk istedet for kærnemælk? :)

MOR  -  2010-03-28 10:38:50
Den er ALT ALT for sød bestemt ikke en god oplevelse!!!

  -  2010-12-15 21:27:53
Super god kage, bare rigtig rigtig stor!?

Rasmus  -  2011-03-10 16:00:11
Det er rigtig god, men vores ovn er altså så stor, at jeg skal lave en 1,5 portion ;)

kagetøzzen  -  2011-04-09 09:51:59
det er den bedste kanelkage<3 den er super lækker!

mig<3  -  2011-04-09 09:54:24
en halv portion passer godt-til os<3

Blue1  -  2011-05-02 11:11:40
How many eggs do you need?

Sophie....  -  2011-07-08 13:03:04
DEN HER KAGE ER VERDENS BEDSTE KAGE!!! Jeg elsker den!:-D

Stine  -  2011-07-11 15:56:21
det er en lækker kage, som faldt i rigtig god jord :D der var ihvert fald ikke mere tilbage da alle gæsterne var gået :D

pernille  -  2011-07-21 16:20:51
Kan man godt putte 2 tsk eddike i og mælk og så undvære kærnemælken? på den måde må natronen jo få den syre det har brug for

  -  2011-08-30 15:17:25
Her i huset går den under navnet "vinderkagen"... det er bare altid den vi bager når lige vi skal have lidt lækkert og når der kommer gæster med kort varsel og.... og.... Vildt nem at bage og vandvittigt god!!!!!

Line og farmor  -  2012-03-01 13:39:49
meget lægger kage. Vi kommer noget kogechokalade i så blir´ den mere lægger. Kan godt fyses unden glasur

Karoline  -  2012-07-13 15:00:32
ikke en kage jeg vil bage igen!

tenna  -  2012-07-23 09:58:19
Den bedste kage jeg nogensinde har bagt. Mums

m@dgl@d  -  2012-08-13 22:49:01
dejlig, lækker, nem kage at bage. Fik dog ødelagt glasuren ved at varme flormelisen op sammen med margarinen. Margarinen skal bare lige smelte, derefter røres de andre ingredienser i - mums kage, der sagtens kan holde i flere dage - det gør den bare ikke, for den bliver SPIST ;-)

Spørgesmålsmanden  -  2012-08-31 21:53:38
Altså hvad mener de med varm kaffe? Er der en som kan forklarer?

Patrick sommerly  -  2012-09-04 17:34:36
Det jeg er rigtig lækker kage! Jeg synes i skal prøve den :) :-)

Patrick sommerly  -  2012-09-04 19:13:13
Det er bare kaffe som andre drikker:)

gud  -  2012-10-07 12:10:28
super kage den får 10

Ann  -  2012-11-10 14:09:09
min yndlingskage!!!! Har ikke set selve opskriften før og havde derfor ikke prøvet at lave den før, men den blev bare perfekt!!!! nem og lækker!!!

mig  -  2012-11-21 14:13:47
kan man bruge noget andet i stedet for kærnemælk

  -  2012-12-05 14:53:15
god kage men glasuren er lidt svær at forstå lidt tynd synes jeg min blev

Mbj  -  2013-01-20 10:34:21
Kan man bruge noget andet til glasuren i stedet for kaffe?

  -  2013-02-04 07:42:51
10 dl kærnemælk??!

yrsa  -  2013-03-14 18:22:36
Findes der en muffin version?

fra putte i hillerød  -  2013-04-09 16:09:01
jeg ved og laver den. jeg synes det er alt for magte sukke i. så har kun tag 200g. og ikke så maget af de smør.. så jeg håben den bliver god bare af den.. hmmm kan ikke vente til og skulle spiser den. jeg har laver til 19.p

Charlotte  -  2013-04-27 13:52:39
Lavede den i rund springform til 1/2 portion. så skal den have ca. 50 min. V. 180 grader. Lagde et stykke folie over de sidste 20 min. Så den ikke blev sort.

  -  2013-04-28 15:16:50
Rigtig god kage men måske lidt mere kaffe i glasuren

Felix  -  2013-06-06 19:52:42
Det her er den bedste kanelkage jeg nogensinde har smagt :DDDD

Felix  -  2013-06-06 21:14:24
Det her er den bedste kanelkage jeg nogensinde har smagt :DDDD

  -  2013-06-24 16:46:57
En rigtig god kage, og meget svampet.. den smager fantastisk, men der skal meget sukker i og hvis man ikke er til sukker så skær ned på sukkert og put kun halvdelen i.... Ps: Husk og smør den med Smør/margarine ellers får du den aldrig ud.

  -  2013-07-19 20:42:51
husk at piske det første.... ...ellers kan det gå galt... jeg har beviser!!

Louize-Linnea  -  2013-09-08 15:02:46
Kan den laves uden kaffen?

Katrine  -  2013-09-28 12:12:21
Elsker den kage!!!! 😄❤️😄

Mig  -  2013-10-15 14:18:58
Super lækker kage, men er man ikke til at den skal være så sød, kan man sagtens undlade at komme så meget sukker i, 200 g mindre sukker gør ikke kagen mindre god, kun mindre sød :) Vil også lige tilføje at jeg flere gange har lavet kagen i muffinsforme (giver mellem 50-60 stk alt efter hvilken størrelse muffinsforme man vælger at bruge) De kan sagtens fryses og har ikke nogen betydning for glasuren ;)

Anders  -  2013-11-23 17:34:39
Har bagt efter denne opskrift mange gange og har fundet ud af at vis man bruger 600g sukker istedet for de 800g bliver den efter min smag meget bedre!

Charlotte  -  2014-04-09 15:42:00
Virkelig god. Kan varmt anbefales, men skal have 40-45 min i ovnen.

  -  2014-05-08 20:09:26
Fantastisk god kage! Den holder sig frisk i næsten en hel uge, hvis man pakker den godt ind :-)

mig  -  2014-06-24 18:22:46
Nogen forslag til en anden glasur? Har ikke lige past. æg.. Fortrækker lyse glasurer :) på forhånd tak :)

Sebastian Boel   -  2014-07-02 12:25:56
Fantastisk god

Pernille Juul  -  2014-07-20 09:58:54
Kan den fryses?:)

Mig  -  2014-08-03 16:51:04
Well, først gang jeg bage kanel kage.. Den er lige blevet færdig.. Men den er slet ikke hævet.

  -  2014-08-29 22:20:41
Kagen skal ha noget længere tid i ovnen, end 20 minutter!

Lone VW  -  2014-08-30 17:47:01
Fantastisk kage, og lækkert med en lidt fedtfattig én af slagsen. Jeg har skiftet 1/4 af kanelet ud med stødt nellike og tilsat lidt stødt ingefær. Det gør den muligvis lidt mere julet, men her i huset er det en u-undværlig kage hele året. Egentlig kan man vel variere smagen med alverdens essenser i stedet for krydderier. Vi kalder den for "Tog-kagen", da den helst skal bages i en tog-bradepande og vendes ud og evt. pyntes. Den slipper fint, selvom den er saftig som en gulerodskage.

Skjerbogård  -  2014-10-21 19:19:09
Prøv at erstatte 1/4 af kaffen med Baileys i glasuren. Det harmonerer fantastisk til kanelen.Det er ikke nødvendigt at smelte smørret i selve kagen. Jeg pisker det hele sammen og den bliver lige så godt, lidt mindre sukker- dog skal den have 5-10 min mere i ovnen.