EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : TorskeFisk

Indsendt : 2003-05-27

Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat 4 Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat 1 Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat 2 Indbagt torsk eller laks i lime-flødespinat 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.torskefilet lyssejfilet eller laksefilet (150 g. pr. person)
 
4 plader butterdej
500 g.helbladet spinat evt. frossen
1 lime saft og skal heraf
2-3 dl.piskefløde
2 spsk.smør
1-2 spsk.hvedemel
2-4 spsk.sukker
 salt
 peber
 


Forklaring:

Gnid fisken i salt og skyld den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.

Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløde og kog et par minutter til sovsen har en ret tyk konsistens.

Kom saft og fintreven skal af lime og smag til med sukker, salt og groft kværnet sort peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag på sovsen - den må ikke være sur, men heller ikke smage af sukker.

Sæt spinaten på køl og lad den køle helt af inden du lægger den på butterdejen.


Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Læg spinatblanding i bunden, så fisk så mere spinatblanding. Træk op i hvert hjørne og saml alle hjørner over fisken og klem siderne sammen på skrå nedefter. Man kan "lime" butterdej ved at komme lidt vand på de flader, der skal sættes sammen og så klemme dem sammen. Man kan også pakke fisken ind i butterdej på mange andre måder - brug fantasien.

Sæt butterdejspakkerne på en smurt plade og bag dem i oven i 20-25 minutter ved 190-210 grader C. alm. ovn.

Server med grøn Frisk salat og flutes. Hvis retten skal være mere mættende, kan man komme noget mættende i salaten fx kogte hvide bønner.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (35 stemmer)

Opskriften er vist 38794 gange,
og udskrevet 1949 gange.

Linda Sachmann  -  0000-00-00 00:00:00
Drys citronpeber og salt på fiskestykkerne. Det giver en god og let krydret smag.

  -  2007-09-17 13:55:02
det ser godt nok lækkert ud!!!

Børneskolen.  -  2011-04-27 12:03:55
Mums... Det var meget lækker men da nogle ikke kunne lide laks lavede vi indbagt laks og kylling. Det var de vilde med..... Mvh Børneskolen

Henrik  -  2011-09-12 14:46:29
Lavede denne til en komsammen for nogle venner, det var et stort hit. Helt sikkert en opskrift, jeg vil bruge igen. :-)