EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Occo buco

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 2003-05-24

Overfør ingredinserne for Occo buco til mealChaser indkøbsliste
Occo buco 4 Occo buco 1 Occo buco 2 Occo buco 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Rosmarin, frisk *
1 kvist Salvie frisk *
   
200 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
    1 dåse vejer normalt 400 g.
  Tilbehør: 1 dåse vejer normalt 400 g.
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
    1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.


Forklaring:

Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber.
Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet, gerne af nogle gange.

Læg kødet tilbage i gryden. Hæld rødvin og vand ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 2-3 timer.

Rens løgene og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. 1/2 time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.

Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe.
Smag saucen til.

Servering:
Server osso bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 19503 (4643 kcal)
KJ pr. Pers. 4875 (1160 kcal)
Vægt ialt 5001 gram
Vægt pr. Pers. 1250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 7.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (38 stemmer)

Opskriften er vist 184376 gange,
og udskrevet 6357 gange.

Ditte  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon lækkert ;o)

Christian  -  2008-04-02 22:36:36
Brug en jerngryde og stil den ind i ovenen på 180 grader i stedet for at lade den småkoge på plade/blus efter det hele er kommet i. Tager 2-3 timer (ikke mere end ved kogning på blus).

JanRiis  -  2008-07-25 14:03:39
Man kan evt. også bruge en stegeso af ler. Så passer det hele sig selv

camilla  -  2010-09-05 16:35:11
den er jo fantastisk god jeg har prøvet den til en familie fest og alle gæsterne elskede den i skulle tage at prøve denn :D

aase p  -  2011-05-12 17:39:20
vældig god også med occo buko fra rensdyr eller mouskos okse jam jam

gitte  -  2013-02-24 10:59:52
kan man ikke bruge andet end rødvin?