Æblekage med kanel

Æblekage med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æblekage med kanel, billede 4 Æblekage med kanel, billede 1 Æblekage med kanel, billede 2 Æblekage med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes sammen. Mel og bagepulver sigtes i skiftevis med fløden. Dejen hældes i en smurt springform.

Æblerne skrælles, skæres i både og lægge på - sukker (fyld) og kanel drysses ovenpå. Den smeltede margarine dryppes over.

Bages ved 175 grader C alm. ovn i 60-70 minutter.

Serveres varm m/creme fraiche eller flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 306786 gange,
og udskrevet 5729 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (77 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14911 (3550 kcal)
KJ pr. Pers. 1863 (443 kcal)
Vægt ialt 1477 gram
Vægt pr. Pers. 184 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1009 KJ (240 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 35.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-12 14:59:37
Jeg påtænker at minimere sukkerindholdet samt bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde af hensyn til min Diabetes

  -   2017-11-18 10:18:49
Jeg bruger halv dej til samme mængde æbler - det er godt! Succes hver gang

  -   2017-09-04 17:29:59
Jeg elsker den kage mums (Y)

  -   2016-09-19 14:49:38
Alletiders opskrift. Kagen havde den helt perfekte blødhed indeni. Jeg rev dog æblerne på et råkostjernet. Bagte lidt i et ildfast fad og resten røg i muffinform. Mums!

  -   2015-02-02 17:00:11
Super lækker kage , jeg tilføjede korn fra 1 vaniljestang til dejen. Og dryppede også lidt ekstra smør over kagen inden den skulke bages. Og lagde staniol over da kagen havde bagt halvdelen af tiden. Vi spiste den lun med cremefraish . Virkelig lækker

  -   2015-01-20 16:02:53
Min endte i med at blive brændt på toppen, og synes også at bunden blev bagt lidt hårdt. Men kunne desværre ikke nå at redde den... Måske den skal prøves en anden gang.. :)

  -   2013-09-19 22:11:32
LÆKKER æblekage - kan varmt anbefales :)

  -   2012-02-04 19:28:25
Super lækker æblekage.. Pas dog på at den ikke bliver brændt.. Som min den føste. Men prøv at ligge sølvpapir på mår kagen er halvvejs igennem bage tiden.. Den er simpelrhent så lækker og blød i konsistensen.. Jeg serverede den lun og med en klat cremefraiche.. Den er dog også lækker kold og uden noget... Så her fra får den topkarakter... Kan varmt anbefales

  -   2012-02-03 10:06:31
Dette er verdens lækreste æblekage.. Pas dog på at den ikke brænder på, put evt. Sølvpapir på når kage når den er halvvejs bagt.. Top karakter her fra..

  -   2011-10-01 12:26:06
Man kan blande revne æbler i dejen, det gør dejen mere svampeagtig - som en god squashkage. Jeg bruger altid syrlige æbler, da det giver en god kontrast til den søde dej. Jeg elsker denne kage! :)

  -   2011-08-18 20:33:36
Er den fryseegnet?

  -   2011-08-18 20:22:56
skal man bruge det der springform,kan man ikke bare bruge et ovnfast fad?

  -   2011-05-28 12:23:25
En god kage... jeg fik god respons fra de gæster jeg serverede den for. Ikke en fantastisk kage, men den er god og forholdsvis let og lave og så ser den rigtig flot ud.

  -   2011-05-26 14:06:35
En god kage... jeg fik god respons fra de gæster jeg serverede den for. Ikke en fantastisk kage, men den er god og forholdsvis let og lave og så ser den rigtig flot ud.

  -   2011-01-30 15:48:49
Fantastisk! Jeg tilføjer dejen lidt vanillesukker - det gør underværker og kagen har været MEGET populær de steder jeg har medbragt den :) Tak for en god opskrift.

  -   2010-10-29 00:05:27
Der er for meget væske i forhold til mel. og for meget sukker i forhold til mel.

  -   2007-09-15 15:15:32
Det må sige inge! Simpelthen den bedste kage jeg i lang tid har fået, men prøv i stedet for fløde at putte ingefær og øl i, det gir den en utrolig fyldig og rar smag!

  -   2005-01-01 01:01:01
God kage! Prøv at skifte fløden ud med ylette og erstat ca. 2 spsk. mel med havregryn. Jeg synes, det giver en anden konsistens.

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt gummiagtig