EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Festlig kagemand

Antal:
Pers.
Ret : Kager

Ingrediens : Mel

Indsendt : 2003-05-22

Festlig kagemand 4 Festlig kagemand 1 Festlig kagemand 2 Festlig kagemand 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Remonce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
  Glasur: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Brun Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Rød flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  forskelligt slik 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Overfør ingredinserne for Festlig kagemand til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Smelt smørret og rør mælken i, væsken skal være lunken, ca 37 grader C. Rør gæren ud i den lune væde og pisk æg i. Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 20 minutter.

Del dejen i tre dele - to store og en mindre. Rul de største stykker ud ca. 20x40 cm. og den mindste del ca. 20x25 cm (rul fra den lange side).

Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade.

Brug den mindste del til hovede og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben. Efterhæv kagenmanden 20 minutter.

Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad kagen svale af på en rist.

Rør glasur af flormelis og kogende vand i hver sin skål i stedet for farvet flormelis kan der bruges frugtfarve.

Pynt kagen med glasur og forskelligt slik.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 24921 (5933 kcal)
KJ pr. Pers. 2076 (494 kcal)
Vægt ialt 1757 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1418 KJ (337 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 55.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (95 stemmer)

Opskriften er vist 171524 gange,
og udskrevet 5218 gange.

Per  -  2008-09-19 05:14:04
Vi syntes det lille stykke til hoved blev for langt, og det passede bedre med halv længde, så vi skar det overskydende i skiver og trykkede dem flade til (snegle)

caw  -  2008-09-23 16:16:10
en god opskrift men rosiner i remoncen giver den lige det sidste pift

Albertine  -  2008-10-18 09:45:59
MMMHH!! sikke en lækker kagemand. Jeg brugte opskriften til min drengs 8 årsfødselsdag, for hans klasse. Og næsten alle kunne lide den, der var kun få der ikke kunne lide den. Men jeg kom til at putte for meget smør i. Ellers var den lækker nok.

Henriette  -  2009-01-11 13:02:13
Lækker kagemand !! Min datter havde den med i dagplejen.. Og de var vilde med den!!! Bruger altiden dejen, når vi skal lave fødselsdags boller og de bliver bare super lækre, luftige og bløde!!! Yndlings bollerne her hjemme !!!

  -  2009-02-21 09:46:47
Kan jeg bage den dagen inden den skal bruges ?

Lone  -  2009-07-08 12:11:03
mine to sønner havde den med i børnehave de elskede den men mine to tvlinge døtre kunne ikke lide den man lille bitte ida den mindste elskede den hun spiste næssten en hel!

simone  -  2009-07-13 08:54:20
kan man bruge to medium æg til kagen

Lene  -  2009-07-16 12:47:24
Brugte den til min søns fødselsdag og alle var vilde med den - store som små.

Engel  -  2011-03-01 16:03:45
Super opskrift ((Ø Hvor smagte den godt

Stine Olesen  -  2011-05-22 15:53:11
Super nem og dejlig kage. Det eneste der at klage på, er at kagen i min ovn skal have max 15 min. Ellers et kæmpe hit som alle var helt vilde med.