Hare med kastaniepure

Hare med kastaniepure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2000 g.hare
1 harelever
2 løg
3 spsk.smør
3–4 dl.rødvin
1 tsk.salt
0.5 tsk.hvid peber
3–4 dl.piskefløde
3 spsk.hvedemel
0.5-1 tsk.sukker
2 tsk.soja
 
 Kastaniepure:
1 dåsekastaniepure
2 spsk.smør
1.5 dl.piskefløde
1 tsk.salt
1 tsk.basilikum
8 krustader
 
Opskrift:
Skyl haren og leveren. Del haren så der bliver 6 – 8 lår og rygstykker. Skræl løgene og skær dem i tynde både.

Brun kødstykkerne og leveren over det hele i en stor stegepande. Læg de brunede stykker over i en gryde. Brun løgene og kom også dem i gryden.

Pisk stegeskyen i stegepanden med 1 dl. vin og hæld det i gryden. Tilsæt derefter resterne af vinen, salt, peber og fløde. Læg låg på og lad haren småstege over svag varme i ca. 1½ time.

Tag kødet op. Rør hvedemel ud i ½ dl. vande, hæld det i gryden og lad saucen koge under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt soja og sukker og smag til.

Si saucen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt kødet. Varm det forsigtigt igennem.

Varm kastaniepureen sammen med fedtstof, fløde, salt og basilikum. Pisk kraftigt så pureen bliver jævn. Fordel pureen i varme krustader lige inden serveringen.

Tips:

Ryg og lårkødet er de bedste dele på haren





karakterer:
Opskriften er vist 11589 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-02 17:36:20
hvor køber man kastaniepure ?