EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Stegt vildsvinekølle

Antal: 8 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Vildsvin

Indsendt : 0000-00-00

Stegt vildsvinekølle 4 Stegt vildsvinekølle 1 Stegt vildsvinekølle 2 Stegt vildsvinekølle 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.udbenet vildsvinekølle eller bov
10 let knuste enebær
50 g.smør
2 dl.kogende bouillon
1 dl.portvin
1 dl.piskefløde
2 spsk.maizena
 ribsgelé
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
1 snittet blegselleristilk
4 skivercitron
1 dl.olie
1 tsk.stødt oregano
1 smuldret timiankvist
1 lilleituskåret løg
1 laurbærblad
 


Tilbehør:
Serveres med smørbrunede kartofler, årstidens grøntsager eller en skål salat.
Forklaring:

Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt og kødet lægges i marinaden 1 - 2 døgn.



Køllen tages derefter op, aftørres og gnides med enebær, strøs med salt og lægges i bradepanden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme ca. 225 grader C. alm. ovn.

Bouillon og halvdelen af marinaden hældes nu ved og den steger videre ved 180 grader C. alm. ovn. Dryppes af og til under stegningen. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved og der steges endnu 1 time.

Skyen sies herefter fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet og jævnes nu med maizena, smag herefter til med ribsgele.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (33 stemmer)

Opskriften er vist 87900 gange,
og udskrevet 5822 gange.

Annie Barthels  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig lækkert, blot mener jeg at der gerne må komme lidt skimmelost i sousen.

Mogens Lauridsen  -  2007-11-24 20:39:24
Utrolig dejligt mad og ikke mindst sovsen. Skær kødet i tynde skiver, så bliver det ikke overvældende og alle vil have mere, mere og mere ;-)

Emma Frederiksen  -  2008-02-06 17:30:47
Utrolig god mad. det er ikke sidste gang jeg spiser der

Jesper Knudsen  -  2008-11-04 22:22:21
Enig i det med skimmelosten. Desuden går man aldrig fejl af bacon viklet omkring køllen:)

pjuske  -  2009-05-24 15:43:51
Rigtig god opskrift. Kan det laves på grillem ( weber)

Jesper  -  2010-01-22 00:20:13
Hvad slags boillion skal der bruges?