Glutenfrit mørkt rugbrød til Uden Mælk Mælke Mælkeprodukter Mælkeallergi Mælkefri Mælkefrie Fri Frie Allergi Opskrifter Opskrift Mad Madopskrifter Madopskrift

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Glutenfrit mørkt rugbrød

Antal: 2 Brød

Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt : 2002-05-09

OBS!!! OBS!!!

Vær opmærksom på at færdige produkter kan indeholde mælk.
Så husk at læse deklarationen.

Se mere om mælkeallergi og mælkefrie opskrifter her





Ingredienser:
 Surdej:
100 g.quinoagryn
100 g.majsmel
100 g.hirseflager
4 dl.vand
25 g.gær
 
 Dej:
50 g.hørfrø
50 g.svesker uden sten
4.5 dl.vand
100 g.hirseflager
100 g.Maizena
200 g.rismel
20 g.carob (johannesbrødkernemel)
15 g.salt
6 g.koriander
75 g.solsikkefrø
75 g.boghvedegryn
 


Forklaring:

Dagen før fremstillingen: Surdej:
hæld quinoafrøene i en skål overhæld frøene med kogende vand og omrør ca. et minut kom frøene i en sigte og skyl med rigeligt vand rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt surdejens øvrige ingredienser dæk skålen med et fugtigt klæde og stil den ved stuetemperatur til næste dag.

Fremstillingsdagen: Dej:
blend hørfrøene, tilsæt sveskerne og blend igen hæld blandingen i en skål til røremaskine tilsæt surdejen og de øvrige ingredienser, sigt carob inden det tilsættes rør dejen sammen på en røremaskine med dejkrog i ca. ti minutter beklæd to et-liter folieforme med bagepapir hæld dejen i formene og lad den hæve tildækket i ca. en time forvarm en varmluftsovn til 225°C bag brødene ved 175°C varmluft i ca. en time på nederste ovnribbe vend brødene ud på en rist og lad dem køle af.





Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.7 (9 stemmer)

Opskriften er vist 18854 gange,
og udskrevet 673 gange.



lee@tingager.aaa.dk  -  0000-00-00 00:00:00
boghvede indeholder også gluten..

pn@eogp.dk  -  0000-00-00 00:00:00
boghvede indeholder IKKE gluten iflg. fødevaredirektoratet og Dansk Cøliaki forening

pn@eogp.dk  -  0000-00-00 00:00:00
Ændring: Boghvede indeholder gluten som dog er under den mindsteværdi som staten har sat for "glutenfrie" produkter!