Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du starter med at skære peberfrugten i små terninger og arbejde dem ind i oksekødet. Form så 4 bøffer, som krydres med salt og peber. Derpå lægger du baconskiverne omkring bøfferne (hold dem evt. fast med en tandstikker af træ). Læg bøfferne i et lille ildfast fad. Læg osten ovenpå, drys med paprika. Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret. Pynt gerne med frisk klippet purløg. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens grønsagerne, gulerødderne skæres i fine stimler, peberfrugt, champignoner, hvidkål og bladselleri skæres i tynde skiver.
Skind fra kyllingebrystet fjernes og skær kyllingekødet i tynde stimler.
Skræl et stykke ingefær og riv det på den fine side af et rivejern.
Brun kyllingekødet i olien i ca. 2 minutter i wokken. Svits løg, gulerødder og hvidkål i ca. 3 minutter. Tilsæt bladselleri og peberfrugt og svits det med i ca. 2 minutter. Tilsæt champignon, bønnespirer og reven ingefær og svits det med i yderlige ca. 2 minutter. Tilsæt soya og smag til med salt og peber. Serveres med kogte ris og flutes. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pastaskruerne koges i letsaltet vand. Oksekødet brunes i lidt olie, derefter tilsættes salt, peber, oregano, hvidløg og de hakkede tomater. Porrer, selleri og løg skæres i passende stykker og sauteres i en gryde med lidt olie. Et ovnfast fad smøres med lidt olie og pastaskruerne ligges i bunden, derpå porre-selleriblandingen, oksekød og til sidst mornaysauce efter behag. Retten stilles i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter. Server evt. flutes til. |
Antal 2 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min. Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time fra hvornår den begynder at koge, hvorefter den smages til med salt. Serveres med kanelsukker og evt. en smørklat. Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på. Risengrød er ikke fryseegnet Tips: En rest risengrød kan bruges til klatkager eller risalamande |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom. Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min. Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat. |
Antal 8 stk. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom melet i en skål og rør, mens vandet langsomt hældes i. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter. I mellemtiden tilberedes fyldet: Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskudene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint. Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry eller risvin, salt og cayennepeber. En pande (ca. 25 cm i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordej en ottendedel af den på panden. Sørg for, at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde. Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet (red: Æv! Det er *lidt* svært at gengive på skrift) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket. Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Tips: Frysning: Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå. Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. |